GRATIS expressfrakt på alla beställningar över 2000 Kr 4-5 dagar från beställning till leverans

Från Kalifornien till världen

Vår berättelse

Där allt började

Strich 1 Schwarz.svg

Grafik är mer än bara ett jobb. Det är vår passion. Upptäck BYD:s rötter

The Backyard Story började 2011 i södra Kalifornien.

Närmare bestämt i hjärtat av motocrossen i SoCal: Anaheim.

I slutet av 2010 reste Philipp Klakow, då 20 år gammal, från Tyskland till USA för att tävla i AMA Supercross Championship för första gången.

Philipp har alltid drömt om en karriär som professionell racerförare.

Verkligheten var dock något annorlunda. Även om han lyckades kvalificera sig för nattävlingen vid ett av sina första AMA-SX-tävlingar fanns det inga pengar att tjäna på dessa resultat.

Under sin vistelse i USA var Philipp sedan tvungen att leta efter ett jobb för att finansiera sin karriär.

Han hittade ett jobb som vikarie på ett av de största grafikföretagen i USA och lärde sig snabbt sin nya passion. Han tyckte lika mycket om att designa motorcyklar som att köra dem.

Det var där han fick idén att starta sitt eget grafiska företag och revolutionera branschen.

Som cyklist visste han naturligtvis vilka krav dekaler måste ha på stil och hållbarhet.

Med denna idé grundade han Backyard Design 2011.

Det som till en början förlöjligades av många utvecklades snabbt till ett professionellt företag och utvecklades till ett varumärke som fick internationell popularitet och etablerade sig i scenen.

Idag är Backyard Design representerat i flera länder och på flera kontinenter världen över och stöds av förare och legender som Josh Hansen, Ryan Villopoto och Tommy Searle, som representerar BYD internationellt.

Vår filosofi

Strich 1 Schwarz.svg

Det som driver oss är passionen för ridning och den unika och absolut bästa gemenskapen som står bakom den. Med våra rötter i MX-sporten är vi väl medvetna om vad som gör en fantastisk kit.

Under årslånga testperioder har vi utvecklat vår egen vinylkomposition tillsammans med en av de största vinyltillverkarna i USA.

Vi har utvecklat ett material som uppfyller de extrema kraven för terrängkörning.

Samman med de bästa personerna från scenen har vi testat och förbättrat, för att leverera design som är lika unik och varierad som du.

 

Vårt mål är att tillhandahålla grafik som inte bara ser cool ut utan är av högsta kvalitet. Vi vill att du ska ha så mycket glädje som möjligt när du åker. För om du har roligt så har vi det också.

Det handlar om individualitet och om att vara sig själv. Därför ska din cykel inte se ut som någon annan. Vi hjälper dig att uttrycka din personlighet och stil.

 

Vi vill erbjuda cyklister från hela världen enkel tillgång till individuell och anpassningsbar cykelgrafik och ge dem frihet för sin kreativitet.

Men mer än så handlar det om gemenskapen. Att ha roligt med likasinnade och skapa nya vänskapsband – det är vad våra Ridedays är till för.

 

Oavsett din körnivå – det handlar om att ha kul tillsammans på banan!

Från en idé till ett riktigt företag