GRATIS expressfrakt på alla beställningar över 2000 Kr 4-5 dagar från beställning till leverans

Hur man applicerar anpassad grafik

Hur applicerar jag mitt grafiska kit på rätt sätt?

Vill du använda grafik som proffsen? Då har du kommit till rätt ställe. Vi visar dig hur man gör!
Strich 1.svg
Steg 1
För vi börjar

Samla ihop de material/verktyg som behövs för installationen:

1. Bromsrengöringsmedel
2. Rakel av plast
3. Värmepistol
4. Exactokniv eller blad
5. Luddfri trasa

Hitta en lämplig miljö

Den största fienden för självhäftande material är smuts, fett och olja. rester och temperatur. En kall och smutsig verkstad på vintern är t.ex. den bästa miljön för att installera din grafik.

Beroende på vad du föredrar kan du installera din grafik med hjälp av plast på eller av cykeln. Vi föredrar att göra dem på cykeln så att så att plasten inte rör sig. Om du installerar grafiken på begagnad plast bör du smidigt eventuella ojämnheter som repor med ett fint sandpapper innan du använder installera grafiken. Rengör sedan plasten noggrant.

Steg 2
Rengör och avfettar

En noggrann förberedelse och rengöring är avgörande för bästa resultat! Precis som med allt annat beror resultatet du får på hur mycket du anstränger dig. i.

Avfett grundligt plasten - oavsett om den är begagnad eller ny - med den bromsrengöringsmedel. Särskilt på nya plaster finns det ofta fortfarande en hel del silikonrester kvar från tillverkningen. När ytan ser något matt ut kan du börja applicera din grafik.


Tip:

Installationen ska göras med rena händer. Ytan på vår hud har dock en naturlig oljefilm, så. rengjorda ytor bör om möjligt inte beröras igen. Det rekommenderas att gå vidare steg för steg och först avfetta. en del av plasten och klistra upp grafiken på den. Avfett sedan nästa del och klistra på grafiken.

Steg 3
Använd grafiken

Viktigt!

Grundprincipen är följande: Den grundläggande principen är följande: Arbeta alltid från mitten till utsidan! För delar med stora ytor bör stödpappret avlägsnas först. Skär ut en en tum bred remsa i mitten och lägg sedan de två halvorna av stödpappret tillbaka på grafiken för att installera den.

Värma upp den!

Ibland blir det knepigt i kurvor, hörn eller kanter. Det är här som värmepistolen kommer in i bilden. Använd värmepistolen på låg effekt för att försiktigt värma upp grafiken, detta mjukar upp materialet. och gör det lättare att applicera. Om grafiken ska appliceras direkt på cykeln bör du extra försiktig när du hanterar värmepistolen runt bensintanken och gasledningar.

Så här gör vi det!

Justera grafiken på plasten. Vi rekommenderar att du använder hålen när det är möjligt för att se till att du linjerar upp allting på rätt sätt. När du har allting radat upp fortsätter du att trycka ner på den grafiken där du klipper bort en tum av stödpappret från den grafiken.

Nu kan du börja från mitten och dra av baksidan av pappret. bit för bit och följa med handen eller med skrapan. för att applicera allt ordentligt. För mindre delar går det bra att ta bort en hel halva av baksidan. papper och sedan också arbeta från mitten och utåt, och sedan ta bort den andra delen. återstående bakplåtspapper och arbeta igen från mitten och utåt.

På plana ytor bör detta fungera utan problem, men om en luft. bubbla fastnar, drar du helt enkelt upp grafiken lite grann och tryck ut luftbubblan.

Steg 4
Det är klart!

Släta ut de sista ojämnheterna med hjälp av värme och den skrapan. Använd slutligen värmepistolen för att värma upp all grafik en gång till, särskilt på kanterna, och tryck allting ordentligt på plats, detta på detta sätt kan limmet utveckla den bästa effekten.

Låt den färdiga cykeln stå i 24 timmar, helst i rumstemperatur, och gör en justering nästa dag om det behövs, värm upp en sista gång med värmepistolen och tryck ner grafiken där den behövs.

Previous
Next

Here are a few pictures of our tutorial

#1

Required tools

#2

Cleaning of the plastics

#3

Fitting of the graphic

#4

Cleaning of the plastics

#5

Fitting of the graphics

#6

Heating up the graphics

#7

Applying with squeegee

#8

Heating up again

Du kan också läsa vår videoguide om hur du applicerar anpassad grafik.