GRATIS expressfrakt på alla beställningar över 150 € 8-10 dagar från beställning till leverans

Om oss

PK JH Monster Energy AMA Supercross Cup BYD Team Philipp Klakow Jared Hicks

Historien om Backyard Design började i Kalifornien!

Eller snarare i Reche Canyon. En av de mest populära freeriding-platserna i södra Kalifornien.

Där träffades amerikanen Jared Hicks och tyska Philipp Klakow medan de cyklade i bergen och tog en ledig dag från att öva för den snabbt närmande AMA Supercross-serien 2011.

De två 20-åringen fick snabbt reda på att du bara kan köra tävlingen kan inte leva och för att hålla dig över vattnet arbetade de till och med på morgonen innan de tränade på ett av de största Motocross-grafikföretagen i USA. De två hade alltid drömt om att hitta ett jobb i MX-scenen och kom snabbt ut från det tillfälliga jobbet idén att starta ett grafikföretag.

En kort tid senare grundade de Backyard Design. Philipp i Tyskland och Jared i USA. Det som ursprungligen blev förlöjligt av många började snabbt ta form. Varje början är svår, och det var några upp- och nedgångar. Båda drivs dock av samma passion som de båda har åkt sedan de var barn. Idag har företaget två platser, en i Heusenstamm, Tyskland och vårt amerikanska huvudkontor i Mobile, Alabama.

Även om båda deras fokus idag inte bara är på racing utan snarare ridning för skojs skull har inte de två attityden förändrats. Målet är att vara den coolaste och tuffaste grafiken som finns tillgänglig oavsett om den köps av seriösa förare eller fritidsförare.

Sann mot vårt motto: Från förare, för förare

Här är några av de företag vi jobbar med!

Vi har arbetat tillsammans med de flesta av våra partners i många år. Oavsett om det är världsmärke eller lokalt motorcykelföretag, vi ser fram emot varje nytt samarbete.

×

Varukorg