GRATIS expressfrakt på alla beställningar över 2000 Kr 4-5 dagar från beställning till leverans

Hur applicerar jag mitt grafiska kit på rätt sätt?

Vill du använda motocross klistermärken som proffsen? Då är du precis här. Vi visar dig hur du gör det!

Steg 1

Innan vi börjar

Förbered nödvändiga verktyg: Medium för avfettning, t.ex. bromsrengörare / plastskrapor / varmluftshårtork / sax / hushållsrulle eller en luddfri trasa

Hitta ett lämpligt jobb. Den största fienden till självhäftande filmer är smuts och framför allt fett eller oljerester; den kalla och smutsiga verkstaden på vintern är inte precis den optimala platsen. Beroende på vad du föredrar kan plastdelarna monteras fast på cykeln eller separat.

Används den “gamla” plasten? om det finns några konstigheter, repor, repor eller liknande innan bearbetningen kan slätas med fint smärgpapper. Rengör sedan ordentligt.

Steg 2

Rengör och avfetta

Förbered nödvändiga verktyg: avfettningsmedel, till exempel bromsrengöring / plastskrapa / varmluftstork / sax / hushållsrulle eller en luddfri trasa

Den noggranna förberedelsen är att ett presentabelt resultat är viktigt! Plastdelarna – vare sig de används eller nya – avfetter grundligt med rengöringsmedlet. Särskilt på nya plastdelar vidhäftar silikonrester ofta fortfarande. Ytan ser ljus matt ut, du kan börja applicera.

Tips: Arbetet kan och bör vara med rena händer. Men ytan på vår hud har en naturlig fettfilm och därför ska rengjorda ytor se ut som Möjlighet att inte röra vid fingrarna. Det rekommenderas därför fortsätt steg för steg och först avfetta och stick bara en del. Avfetta sedan och klistra in den andra delen och så vidare.

Steg 3

Tillämpa grafiken

Förbered nödvändiga verktyg: avfettningsmedel, till exempel bromsrengöring / plastskrapa / varmluftstork / sax / hushållsrulle eller en luddfri trasa

Grundprincipen är: från mittpinnen utanför! När det gäller stora delar, bör bärfilmen användas först avlägsna i mitten en remsa en eller två centimeter smal utskuren och sedan limma de två halvorna av bärfilmen tillbaka på grafiken.

Nu är grafiken på plastdelen anpassad och idealiskt till urtagen för monteringshålen. Har du rätt position på dessa hål och kanterna som mittremsan finns på, där det nu inte finns någon bärfolie mer, hårt pressad och limmad på. Nu kan du gå från den här mellersta starten, dra av bärfilmen bit för bit och för hand eller gå med skrapan och tryck fast. För mindre delar är det tillräckligt att först bara använda hälften av Ta bort bärfilmen (se bilder) och sedan även arbeta från mitten och utåt och sedan Ta bort den återstående bärfilmen och igen från centrum och utåt för att fortsätta. Detta ska fungera utan problem på plana ytor, till exempel, inklusive en luftbubbla, sätt bara in dekoren igen. Lossa biten och ta bort luftbubblan. Det är ofta knepiga utbuktningar, hörn eller kanter. Varmluftstorkaren kommer senast hit för användning. Värm dekorationen försiktigt med hårtork, för så blir det Materialet lite mjukare och därför lättare att forma.

Uppmärksamhet! Var försiktig när du använder varmluftstorkaren och värm inte upp grafiken till varm. Om du är osäker, bör du först börja prova ett gammalt grafiskt kit eller plast, hur mycket värme en sådan plast tål. Men oroa dig inte, du får en känsla väldigt snabbt när materialet blir märkbart och synligt mjukare med extra värme. De flesta filmer kräver till och med en viss mängd värme vid applicering, varför det inte är fråga om att använda en vanlig hårtork. Man bör också vara försiktig – om dekorerna appliceras direkt på cykeln bör – med hanteringen nära bensintank och bensinbärande linjer.

Steg 4

Avsluta

Kompensera för de sista stötar på limkanterna med tillsats av värme och med en gummiskrapa och tryck ner den ordentligt. Slutligen använd varmluftstorkaren för att värma upp all grafik igen, särskilt på kurvorna, och tryck hårt så att limet kan utveckla sin bästa effekt. Lämna den fullt applicerade cykeln på plats i 24 timmar och helst vid rumstemperatur och röra vid den nästa dag vid behov, värm upp den med en hårtork och tryck på den för sista gången.

Här är några bilder på vår handledning.

Instruktionerna finns också som en video på vår YouTube-kanal:

https://www.youtube.com/watch?v=51pfaz3FQD4u0026t=4s